top of page

Початок нового навчального року у Вовчанському технікумі ХНТУСГ: підсумки та перспективи


От і розпочався новий навчальний рік у Вовчанському технікумі ХНТУСГ, як годиться, з урочистостей 3 вересня. Пройшов перший тиждень - час адаптації, планування та інших організаційних моментів. Перший пост мого методичного блогу хотілося б розпочати звітом про методичну роботу за минулий рік.

Отже:

Робота Методичної ради

У І семестрі проведено 4 засідання МР, на яких були розглянуті питання атестації викладачів, вимоги до оформлення методичного паспорту викладача, взаємовідвідування занять, впровадження інноваційних технологій у освітній процес тощо. Заслуховувався перспективний досвід викладачів:

Гречкіна Юрія Володимировича – «Розвиток інженерного мислення засобами педагогічної інноватики в парадигмі особистісно орієнтованого навчання на заняттях з дисципліни «Ремонт машин і обладнання»» (протокол ОМО № 2 від 23.11.2017)

Кравченко Наталі Олександрівни – «Поєднання традиційних та інноваційних методів навчання української мови як чинник забезпечення дієвості знань» (протокол ОМО № 2 від 12.12.2017, рецензований доктором педагогічних наук, професором Дроздовою І. П.)

Бондарєвої Тетяни Павлівни – «Інноваційні методи викладання української літератури» (протокол ОМО № 2 від 12.12.2017, рецензований доктором педагогічних наук, професором Дроздовою І. П.).

У ІІ семестрі проведено 5 засідань Методичної ради, під час яких розглядалися питання підготовки до атестації, підвищення кваліфікації, якість проведення відкритих занять та взаємовідвідування.

Відкриті заняття

У І семестрі проведені такі відкриті заняття:

  1. Сорокін О. І. – навчальна практика

  2. Посохова В. О. – українська література

  3. Роскошна Л. І. – фіноблік

У ІІ семестрі проведені такі відкриті заняття в рамках місячника педагогічної майстерності:

  1. Гречкін Ю. В. – «Ремонт машин і обладнання».

  2. Бондарєва Т. П. та Харківська А. В. – українська література та іноземна мова.

  3. Мітрошин М. Г. – «Загальна електротехніка з основами автоматики»

  4. Кравченко Н. О. – культурологія.

  5. Лугових Т. І. – математика.

  6. Відкритий виховний захід «Професія Електромонтер» (Мітрошин М. Г.).

  7. Відкрита вікторина «Готуємось до ЗНО» (Лугових Т. І.)

Предметні тижні

У були проведені такіпредметні тижні:

Тиждень української мови. Посохова В. О.

Всеукраїнський тиждень права. Альохіна Л. А.

У ІІ семестрі проведені такі предметні тижні:

Тиждень культурології. Кравченко Н. О.

Тиждень творчості Т. Шевченка. Бондарєва Т. П.

Підвищення кваліфікації

Відповідно до плану в І семестрі викладачі технікуму проходили стажування на факультетах підвищення кваліфікації в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка (13 осіб).

В ІІ семестрі стажування пройшла 1 особа в Харківському національному аграрному університеті імені В. В. Докучаєва. (Пікар Ю. А.)

Інші форми методичної діяльності

  1. Підготовлена стаття про основні аспекти правовиховної роботи у технікумі для збірника з морально-правового виховання для НМЦ «Агроосвіта» (Альохіна Л. А.).

  2. Підготовлені есе за темою «Я – майбутній політик» на конкурс під керівництвом Харківської територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»» (творчий керівник - Щибря Т. В., студенти Лимар Є. та Оберемко Є.). ІІІ місце в області.

  3. Участь у ХІ Регіональному науковому конкурсі молодих учених «Гендерна політика очима української молоді» (науковий керівник - Щибря Т. В., студент Олійник В.)

  4. Участь у ІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Поєднання інноваційних та традиційних технологій навчання української та іноземних мов як чинник забезпечення дієвості знань» (Бондарєва Т. П., Харківська А. В., Посохова В. О., Кравченко Н. О., Лейченко В. Ф.).

  5. Участь у ХХVІІІ Міжнародній науковій інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації» (науковий керівник і учасник – Кравченко Н. О., студенти Профатілова А. та Хмеленко Р.).

  6. Проведено урочисте відкриття VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 10.10.2017. (Посохова В. О., Бондарєва Т. П.).

  7. Взято участь в огляді-конкурсі на кращу організацію роботи лабораторії «Навчальна бухгалтерія»: проведене відкрите заняття та масовий захід (Роскошна Л. І., Сівірін О. М.).

  8. Участь у ХХІХ Міжнародній науковій інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку в умовах глобалізації» (Лугових Т. І.).

  9. Участь у ХІV Міжнародній науковій інтернет-конференції «Гуманітарний простір науки: досвід та перспективи» (Лугових Т. І.)

  10. Участь у ХХХVІ Всеукраїнській науковій інтернет-конференції «Вітчизняна наука на зламі епох: досвід та перспективи розвитку» (науковий керівник – Бондарєва Т. П., студентка Гончарова І.).

  11. Участь у вебінарі «Організаційно-методичні аспекти проведення атестації у 2017-18 н.р.» (Департамент науки і освіти ХОДА та КВНЗ «ХАНО», методист Бондарєва Т. П.).

  12. Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Актуальні питання сучасної науки» (м. Бережани, 2017) (Гречкін Ю. В., Мітрошин М. Г., Бондарєва Т. П.)

  13. Участь у засіданні «Інноваційні методи формування професійної майстерності сучасного педагога» від НМЦ «Агроосвіта» на базі Коледжу переробної та харчової промисловості ХНТУСГ (Щибря Т. В., Бондарєва Т. П., Щербак А. В.).

  14. Участь у виставковому заході «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном - 2017» м. Харків (Бондарєва Т. П.)

  15. VІ Міжнародна науково-практична конференція «Стратегічна аналітика та антикорупційний аудит в системі забезпечення фінансово-економічної безпеки держави, регіону, суб’єктів господарювання» м.Харків, 2017 (Гречкін Ю. В., Щибря Т. В.)

  16. Проведена Загальнотехнікумівська педагогічна конференція «Ефективне студентське самоврядування – запорука успішного навчання та виховання», в якій взяли участь понад 20 педагогічних працівників. За результатами педагогічної конференції випущений збірник статей, який зберігається в методичному кабінеті.

  17. Участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні напрями модернізації бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування в Україні» (м. Харків, 23.05.2018 р., Роскошна Л. І.).

  18. Участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Дослідження та впровадження в навчальний процес сучасних моделей викладання іноземної мови за фахом» (м. Одеса, 19. 03. 2018 р., Лейченко В. Ф.).

  19. Участь в педагогічному семінарі-тренінгу «Використання Гугл-сервісів в освітньому процесі» (березень 2018 р., м. Київ, Перепелиця Ю. Г.).

  20. Участь у Всеукраїнській науковій інтернет-конференції «Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку» (м. Переяслав-Хмельницький, 16.02.2018 р., Никоненко В. А.).

  21. Участь у VІІ Міжнародному науково-практичному семінарі «Концептуальні проблеми функціонування мови в полікультурному просторі» (м. Мелітополь – Ченстохово (Польща) – Шумен (Болгарія), 30.03.2018, Бондарєва Т. П., Харківська А. В.).

  22. Участь в семінарі-тренінгу «Проекти за рамковою програмою ЄС «Еразмус+». Практичні поради щодо їх підготовки» (м. Харків, 19.04.2018, Бондарєва Т. П. та студенти групи Б-31).

  23. Міжвузівська студентська конференція «Безпека життєдіяльності в сучасному житті» (керівник Голубнича О. В., студентка Іванова М. І.)

Проводилися методичні заходи у Школі молодого педагога:

  • засідання на тему «Мотивація навчальної діяльності»;

  • індивідуальна робота з молодими викладачами.

Підготовка та результати атестації

Проводиться в індивідуальному порядку - створені індивідуальні щомісячні плани підготовки, проводиться взаємовідвідування (Гречкін Ю. В., Мітрошин М. Г., Лугових Т. І., Харківська А. В. тощо). Проводився місячник педагогічної майстерності.

Результати атестації атестаційними комісіями І та ІІІ рівня:

Роскошна Л. І. – відповідає займаній посаді, присвоєна кваліфікаційна категорія «спеціаліст ІІ категорії»;

Харківська А. В. - відповідає займаній посаді, присвоєна кваліфікаційна категорія «спеціаліст ІІ категорії»;

Лугових Т. І. - відповідає займаній посаді, присвоєна кваліфікаційна категорія «спеціаліст І категорії»;

Мітрошин М. Г. - відповідає займаній посаді, присвоєна кваліфікаційна категорія «спеціаліст І категорії»;

Гречкін Ю. В. - відповідає займаній посаді, відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», присвоєно педагогічне звання «викладач-методист».

Бондарєва Т. П. - відповідає займаній посаді, відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», присвоєно педагогічне звання «викладач-методист».

Кравченко Н. О. - присвоєно педагогічне звання «викладач-методист».

Педагогічний колектив технікуму постійно відвідує обласні методичні об’єднання викладачів на базі Харківського державного автотранспортного коледжу з метою обміну досвідом ( Бондарєва Т. П., Кравченко Н. О., Лугових Т. І., Боговєсов О. С, Чигринов І. В., Поляков О. В. тощо).

Студенти технікуму є активними учасниками обласних змагань та олімпіад, у яких показують гідний рівень підготовки:

Олімпіади:

  1. Олімпіада з бухгалтерії (листопад 2017 р., ХНТУСГ, викладачі – Роскошна Л. І. та Сівірін О. М. – ІІІ місце);

  2. Олімпіада з бухгалтерського обліку (квітень 2018 р., ХНУМГ ім. Бекетова, викладач Роскошна Л. І.);

  3. Олімпіада з бухгалтерського обліку (квітень 2018 р., ХНТУСГ, викладач Роскошна Л. І., ІІ та ІІІ місце).

  4. Олімпіада з української мови (24 лютого 2018 р., викладач Кравченко Н. О.).

  5. Олімпіада з елетроніки та електротехніки (19. 04.2018, Харківський радіотехнічний технікум, викладач Мітрошин М. Г., 10 місце).

Конкурси:

  1. Мовно-літературний конкурс імені Т. Шевченка (7 та 13 місце – Бондарєва Т. П.)

  2. Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика (17, 25, 44 місця, викладачі – Посохова В. О. та Кравченко Н. О.);

  3. Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт при Малій академії наук України (Бондарєва Т. П., 6 місце).

  4. Всеукраїнський конкурс імені Лесі Українки «Змагаймось за нове життя» (Полтава-Чернівці, І місце, Бондарєва Т. П.)

  5. Всеукраїнський конкурс есе «Мій Шевченко» (Мелітополь, І місце, Бондарєва Т. П.).

Видавнича діяльність

  • Публікації викладачів – 15

  • Публікації студентів – 6

  • Методичні розробки – 15

  • Підручник з української мови «Український синтаксис на Слобожанщині» (у співавторстві, Бондарєва Т. П., Краченко Н. О.).

  • Електронна підписка на періодичні видання від НМЦ «Агроосвіта».


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page